Jak powstaje Green Alga – nawóz naturalny i biostymulator z żywych alg słodkowodnych Chlorella Vulgaris?

Często podczas rozmów pada to pytanie. Dziś więc na nie odpowiadamy.

Chlorella Vulgaris – jedyny składnik nawozu Green Alga to naturalnie żyjąca w zbiornikach słodkowodnych alga, jeden z najstarszych organizmów na Ziemi. A ponieważ przyroda lubi proste rozwiązania, ten nawóz naturalny powstaje w 100% naturalnych warunkach. By algi się rozwijały i rozmnażały, potrzebna jest wyłącznie woda, słońce i wiatr. Tylko tyle? To aż tyle!

Naturalny nawóz ekologiczny z alg – co jest ważne przy jego powstaniu?

Koniecznym warunkiem do spełnienia, aby ten nawóz naturalny był w pełni bezpieczny i skuteczny dla roślin, jest środowisko wolne od skażeń. Ponieważ chlorella ma naturalną właściwość wiązania metali ciężkich konieczne jest hodowanie jej w ekologicznych, czystych warunkach.

Dlatego po odpowiednim okresie karmienia i wzrostu, każda partia Green Algi sprawdzana jest pod kątem czystości, jakości oraz poziomu zawartości składników nawozowych. Bo aby zwykłe algi stały się prawdziwym nawozem naturalnym i biostymulatorem muszą nie tylko być czyste od zanieczyszczeń. Jednocześnie muszą posiadać odpowiednie stężenie składników odżywczych na 1 cm3. A w ich roztworze nie może znaleźć się nic innego od nich samych.

To bardzo ważne, by algi były odpowiednio nakarmione w trakcie hodowli. Dzięki temu zawierają nie tylko niezbędne składniki azotowe, ale również substancje, dzięki którym Green Alga działa tak szybko, a jej efekty pracy są wręcz spektakularne. Są to m.in. Chlorella Growth Factor, czyli Czynnik Wzrostu Chlorelli, naturalny interferon, cytokiny odpornościowe, hormony wzrostu, 16 aminokwasów niezbędnych, pierwiastki śladowe oraz wiele innych.

Naturalny nawóz z zielonych alg do zadań specjalnych!

Gdy zielone algi przejdą pozytywnie testy, wyruszają w świat. Chcecie wiedzieć dokładnie dokąd?

Nawóz taki jak Green Alga, dzięki temu, że jest produktem wielofunkcyjnym, czyli WIĘCEJ NIŻ NAWOZEM i WIĘCEJ NIŻ BIOSTYMULATOREM, powstał z myśl o uprawach w trudnych warunkach klimatycznych. Dlatego dotąd docierał głównie do krajów gdzie codziennością są niewielkie opady deszczu, susza i bardzo wysokie temperatury. Turcja, Katar, Maroko, ale także mnie egzotyczne kraje, takie jak Słowenia czy Węgry. Tamtejsi rolnicy od lat doceniają właściwości alg słodkowodnych.

Od 9 lat Green Alga obecna jest również w Polsce. Wspiera warzywników, ogrodników, sadowników, hodowców kwiatów, sadzonek, czy krzewów i drzew ozdobnych.

To fantastyczne móc proponować rozwiązanie, które jest tak SKUTECZNE i JEDNOCZEŚNIE na każdym etapie: od powstania, poprzez transport (algi mają minimalny ślad węglowy!), opakowania po efekt finalny, tak przyjazne środowisku i przyrodzie! Green Alga to 100% natury w naturze!

Czy to nie brzmi fantastycznie?

Menu