Często podczas rozmów o Green Aldze pada pytanie o to jak powstaje. Oto odpowiedź: chlorella, która jest podstawowym

i jedynym
składnikiem Green Algi, hodowana jest w naturalnych, przyjaznych środowisku warunkach.
Rozwija się w źródlanej wodzie, przede wszystkim dzięki światłu słonecznemu i powietrzu. Jej hodowla jest nadzorowana pod kątem zawartości składników odżywczych oraz… obecności metali ciężkich. Chlorella ma tę zbawienną dla roślin, gleby i ludzi właściwość, że niezwykle łatwo i skutecznie absorbuje ze środowiska wszystkie toksyny, a zwłaszcza metale ciężkie. Dlatego, aby Green Alga była produktem ekologicznym i jak najbardziej wartościowym, ważne jest by chlorella wzrastała w czystym, wolnym od skażeń środowisku. Co też czyni.

Gdy stężenie alg w wodzie jest optymalne, pakowana jest do butelek, dostaje nalepkę z certyfikatem ekologiczności i jedzie przez Europę do czekających na nią roślin.

Menu