Poznaj naturalny ekologiczny nawóz biologicznie czynny Green Alga, którego głównym składnikiem są żywe algi słodkowodne z rodziny Chlorella Vulgaris.

Hodowla alg odbywa się w przyjaznych środowisku warunkach, z wykorzystaniem energii słonecznej, wody i specjalnych pożywek, dzięki którym algi posiadają optymalny dla rozwoju roślin skład i właściwości.

Kolejnym atutem żywych kultur alg zawartych w nawozie Green Alga jest ich budowa komórkowa – dzięki nim wszystkie składniki alg są niezwykle łatwo przyswajalne przez rośliny, które absorbują z alg to, co jest dla nich optymalne w danej fazie rozwoju.

Nawóz ekologiczny Green Alga jest jednocześnie niezwykle bogatym źródłem chlorofilu.

Algi Chlorella Vulgaris posiadają ponad 50 razy więcej chlorofilu niż komórki roślin – dzięki temu są w stanie wzmocnić przed i zregenerować rośliny po suszy, gradobiciu, chorobach, pestycydach, ataku grzybów lub szkodników.

Naturalny dolistny nawóz ekologiczny Green Alga – zalety:

  • skoncentrowana formuła – podstawowe rozcieńczenie to 1:100
  • kompletny skład – zawiera wszystkie niezbędne składniki do rozwoju roślin – nie wymaga stosowania innych nawozów
  • uniwersalne działanie – sprawdza się we wszystkich rodzajach upraw
  • w 100% naturalny nawóz – przyjazny środowisku, ludziom i zwierzętom
  • wspomaga rozwój roślin na każdym etapie: kiełkowania, adaptowania sadzonek, wzrostu, owocowania.
  • zwiększa ilość i poprawia jakość zbiorów
  • stymuluje odporność roślin na ataki szkodników i choroby
  • uodparnia na niekorzystne warunki atmosferyczne i załamania pogody
  • szybko i naturalnie regeneruje po chorobach i klęskach żywiołowych
  • zapobiega powstawaniu chorób spowodowanych niedoborem składników odżywczych
  • ułatwia absorpcję składników odżywczych z gleby
  • oczyszcza glebę z azotanów i metali ciężkich
  • wspomaga rozwój przyjaznych mikroorganizmów w glebie
  • rekomendowany w rolnictwie i sadownictwie ekologicznym: świadectwo IUNG-PIB NE/583/2021
  • w rolnictwie konwencjonalnym: poprawia absorpcję nawozów sztucznych; zmniejsza zapotrzebowanie użycia nawozów azotowych o 30%.
Menu